Olijfbomen zijn prachtige bomen, die u prima in een pot kunt plaatsen. Bij Finca Hermosa verkopen wij grote, oude olijfbomen in potten.

Bent u geïnteresseerd in een olijfboom in pot? Neem dan contact met ons op. Wilt u eerst meer weten over olijfbomen in potten? Lees dan de informatie hieronder.

Olijfbomen kunnen in een pot geplaatst worden. Het is belangrijk dat er voldoende gaten onder in de pot zitten, zodat overtollig water afgevoerd kan worden. Vul een pot eerst met hydrokorrels of een laagje grind. Daarmee ontstaat de perfecte drainage.

Olijfbomen binnen?

Als u een pot binnen zet, dan is het belangrijk dat u een plek met voldoende daglicht kiest. Een olijfboom heeft namelijk veel licht nodig. Als een boom niet meer dan zes uur licht per dag kan krijgen, overweeg dan om te zorgen voor veel kunstlicht.

Olijfbomen in pot en vorst

Houd er rekening mee dat een olijfboom niet tegen strenge vorst kan. Pak een pot tijdens strenge folie in met een aantal lagen noppenfolie. Dit materiaal werkt namelijk isolerend. Hierdoor kan de vorst niet doordringen tot de wortels. U kunt de pot ook op een stukje piepschuim zetten, maar dat is nogal lastig als de pot honderden kilo’s weegt. Een alternatief is dat u een winterhoes of dikke vliesdoek om de pot bindt. De stam hoeft u overigens niet te beschermen.