U bent op zoek naar een perfecte olijfboom. Waar vind je het? Finca Hermosa geeft je tips bij het zoeken naar een oude, gezonde olijfboom.

#1 – Haal de boom uit Spanje
Het hangt af van wat voor soort boom je zoekt. Ben je geïnteresseerd in een jonge olijfboom, dan moet je hem van een lokale teler halen. Als er geen lokale telers zijn, zoek dan naar een olijfboomkwekerij.

Als u echter op zoek bent naar een oude olijfboom, is het verstandig om te zoeken naar een goede kwekerij in Zuid-Europa. Finca Hermosa is een boomkwekerij van 550.000 m2 in Spanje. De bomen zijn opgegroeid in hun natuurlijke habitat, dus je krijgt een gezonde boom. Wist je dat sommige van onze bomen meer dan 1.000 jaar oud zijn?

Olive trees
Olive trees

#2 – Vraag om foto’s
U wilt eerst zien of een olijfboom in uw tuin of terras past. Vraag om afbeeldingen (meerdere zijden) en vraag om afmetingen. In dat geval kun je een perfecte boom vinden.

#3 – Vraag naar certificaten
Kwaliteit en duurzaamheid zijn belangrijke zorgen. Zoek uit of een olijfbedrijf gecertificeerd is (PPQS en MPS). Finca Hermosa is bijvoorbeeld zowel PPQS (Plant Production Quality System) als MPS-gecertificeerd. Deze certificeringen zijn slechts een voorbeeld van de professionaliteit die is ingebed in Finca Hermosa en benadrukt aan onze klanten hoe hier op de kwekerij van hoge kwaliteit wordt gewerkt.

#4 – Vraag een offerte aan
De prijs is belangrijk. Je wilt niet te veel betalen voor een olijfboom, maar je wilt ook niet te weinig betalen. Raar, toch? Nee, laten we het uitleggen op #5.

#5 – Verzending en plaatsing
Een van de belangrijkste aspecten van het kopen van een olijfboom is verzending en plaatsing. Een olijfboom is kwetsbaar. Bomen reizen normaal niet. De reis duurt lang en de bestemming kan koud, winderig of erg heet zijn. Als de boom sterft tijdens het transport of kort na de plaatsing, dan is het een groot verlies voor de natuur en voor uw portemonnee. Kies een gecertificeerd olijfboombedrijf dat de olijfboom kan verzenden en planten en dat geeft een garantie. Finca Hermosa biedt de mogelijkheid om een deskundige tuinier tot uw beschikking te hebben als de boom arriveert.

Bekijk onze jonge en oude olijfbomen en vraag een offerte aan. Wij hebben de juiste boom voor jou!

Wilt u meer weten? Bekijk de volgende pagina’s:
11 interessante feiten over olijfbomen
Wanneer rijpen olijfbomen?
Wat is een Europese olijfboom?
Alles over het kopen van een oude olijfboom: prijzen en informatie
Wat is de prijs van een 100 jaar oude olijfboom?
Koop een Spaanse olijfboom uit … Spanje!